top of page

Tervezési folyamat

0-02-04-2aed7dfe17fcb0700776727b444bb6da

Az enteriőr tervezés folyamatában a kiszámíthatóságra és az átláthatóságra törekszem, hogy az ügyfél pontosan tudja, hogy hol tartunk a folyamatban, hol áll a tervezés, mi a következő lépés és milyen kérdések merülhetnek fel.

Nem csak minden egyes enteriőr egyedi, hanem a megrendelők igényei is eltérőek, így nehéz egy egységes munkamenetet meghatározni.

 

Egyes ügyfelek konkrét tervezési ötletekkel keresnek meg, míg mások csupán útmutatásra és segítségre vágynak. Valamint vannak olyanok, akik boldogan megbíznak a tervezés teljes kreatív és gyakorlati folyamatával is. Ez teljes egészében az ügyfél személyiségén illetve a tervezésre és kivitelezésre szánt energia és időráfordítási szándékán múlik. 

Minden esetben az ügyfél igényére szabva történik meg a munkafolyamat megtervezése és ennek megfelelően a tervezési és kivitelezési folyamat elvégzése.

Azonban van néhány olyan sarokpont, amely alapján a tervezési díj fizetése és a tervek átadása megtörténik, ezért minden egyes megrendelést szerződésben, határidők beiktatásával rögzítünk.

A tervezési folyamat menete

Előzetes konzultáció

Minden tervezési szolgáltatást egy kb. fél órás előzetes konzultáció előz meg - személyesen vagy telefonon - ahol megismerkedünk a megrendelővel, megrendelőkkel. Elmondod az igényeidet én pedig felvázolom a számodra legoptimálisabb szolgáltatást, amelyet nyújtani tudok. Ha megvan a kölcsönös szimpátia és úgy döntesz, hogy velem szeretnél dolgozni, akkor megbeszélünk egy időpontot, a további igényfelmérésre.

Részletes igényfelmérés

Ez egy több órás találkozás lesz az irodámban, amikor a választott szolgáltatási csomag függvényében nagyon sok kérdést fogok neked feltenni és még több képet fogunk közösen átnézni, hogy meghatározzunk a céljaidat, az enteriőr funkcióját, stílusát, dizájnját ill. megállapodunk a tervek, hangulatmontázsok leadásának határidejében. Itt írjuk alá a tervezési szerződést és fizeted ki az első részletét a tervezési folyamatnak.

Előzetes koncepciós tervkészítés

A második legfontosabb találkozás, amikor az előzetes terveket mutatom meg és adom át a korábban megbeszéltek alapján. Itt már szinte kész stílust és enteriőr beosztást is fogsz látni, de a bútorok, burkolatok, szaniterek, színek stb. még nem véglegesek, itt még rengeteg lehetőséged van a módosításra, általában időd is van, hogy átgondold az esetleges módosításokat. 

 Az előzetes koncepciós tervek átadásakor történik a tervezési díj második részletének  kifizetése. 

Személyes egyeztetés

Itt már végleges az alaprajz, az elektromos és vizet kiállások helye és a konkrét tervek folyamatban vannak, de egyeztetünk a részletekről - bemutató termekben, szalonokban hogy a kiválasztott anyagokat és bútorokat az ízlésednek megfelelően összhangba hozzuk. 

Végleges tervek átadása

Miután minden részletet megbeszéltünk megkapod a teljes alaprajzi terveket, falnézeteket, világítási és műszaki tervet, fotórealisztikus látványterveket, ami alapján a teljes kivitelezést le tudod bonyolítani. Megtörténik a tervezés utolsó részletének a kifizetése.

Kivitelezési konzultáció

Ha nem szeretnél vagy nem tudsz a kivitelezés ellenőrzésével napi szinten foglalkozni, akkor itt még nem búcsúzunk el egymástól: tervezési kiviteli ellenőrzések során a teljes munkafolyamatot meghatározott időközönként ellenőrzöm, ha bármilyen módosításra van szükség előre nem látott akadályok vagy kivitelezői hibák miatt, akkor igazítjuk a tervet, amíg kulcsra készen meg nem kapod az ingatlanodat.

bottom of page